"Peticijo sem podpisala, ker se mi zdi nesprejemljivo, da pošiljajo podjetje s takšno dolgoletno tradicijo v stečaj."

"Drobtinica denarja, kolikor ga je bilo zmetanega v bančne luknje brez dna in denarja, nakradenega in založenega v davčne oaze, bi bilo dovolj, da reši vso našo industrijo, pa še bi ga ostalo zraven ..."

"Čudi me, da te naše politike nič ne briga, da smo izgubili že skoraj vse priznane blagovne znamke."

"Podprem!!! Škoda tradicije in nujno potrebnih delovnih mest za Tržič in okolico....
L.p. David"

"Najboljši čevlji na svetu, trenutno redno uporabljam dva para Peko čevljev. Ker je slovensko, ker je tradicija, ker so službe, ker je blagovna znamka."

"Še verjamem, da se da res narediti zgodbo o uspehu. A pogoj je, da se vložena sredstva porabijo za prave namene in ne za nagrajevanje nedela."

"Takšne rabimo in s takšnimi si podjetje lahko ustvarja neko vizijo, kar je prihodnost dobrih gospodarjev!! Hvala in se bom-o borili naprej za vnovičen zagon tradicije Peka!!!"

"Zato, ker se mi zdi sramotno, da tovarna s tako dolgo tradicijo propada in to zaradi nesposobne države, ki je imenovala direktorje, ki jim ni bilo mar za posodobitev tovarne in za delavce, so samo pokradli in odšli. Delavci niso dobili niti minimalne plače že od novembra, uprava pa vso in še več!!!"


"Čevlji Peko me spremljajo od zgodnjega otroštva in sem jih vedno kupila in nosila s ponosom, kakor vse druge slovenske izdelke."

"Mislim, da bi bilo potrebno podpreti to podjetje v smeri razvoja, konkurenčnosti na trgu in zaradi tega, ker je to podjetje (še) lahko slovenski ponos, vendar s pravo usmeritvijo, odnosom do delavcev in kupcev. Nimamo samo slovenskega trga, temveč tudi tujega, od ex-Yu do evropskega trga... In kar je še najpomembnejše, vzgajajmo rodove v spoštovanju kvalitetnega domačega izdelka. Naša tovarišica v osnovni šoli je vedno rada poudarila: "Ne varčujte pri obutvi, vaše noge vam bodo hvaležne!"

"Podpis te peticije je pomemben za Slovenijo in njeno prepoznavnost. Peko podjetje je eno najbolj prepoznavnih podjetij v Sloveniji, pa tega ne znamo ceniti.
Veliko javnih podjetij je bilo v situaciji, ko bi jih najmanj petkrat zaprli, pa jih je država podprla in pustila odprta delovna mesta. Slovenska podjetja so izropana, nastradajo pa zaposleni z minimalnimi plačami, kateri se že tako težko z njimi preživljajo. V primeru, da gredo zaposleni na ˝borzo˝, kar bo večina zaposlenih tudi primorana, bo dobilo novo zaposlitev k večjem 10%.

Ostali nezaposleni pa bodo padli na pleča države.......nas davkoplačevalcev. Ali ni potem vseeno, če stabilizirajo podjetje in zaposleni ostanejo še vedno zaposleni.
Vodilni kader je odgovoren za delovna mesta zaposlenih, v vsakem primeru so bile to njihove odločitve: marketinško, vodstveno,......o vsem so odločali, preden je prišlo do potopa podjetja. 

Podjetje potrebuje primernega voditelja in finančno realnega voditelja brez lepljivih prstov. Vem, danes v teh časih je to težko najti, a tudi taki obstajajo. Danes je veliko izobraženega kadra iz delavskih družin kot sem jaz, a nimajo primerne zaposlitve. Jaz sem sicer zaposlena, a obstajajo še tam zunaj taki, ki bi znali razporediti pogačo pravilno na 1000 kosov in ne bi prišlo do tako slabih odločitev, verjemite.
Naša politika države se spreminja v PRODAJ TUJCU.........pa saj je bila Slovenija že dovolj časa pod tujim jarmom, zakaj si to zopet dovoljujemo?

Dovolj besedičenja, postajam kot naši politiki in hrabri voditelji potopljenih podjetij.

Upam, da peticija uspe.

Lep dan še naprej"

"Podpisal zato, ker verjamem v ponovni uspeh te blagovne znamke, seveda z novim vodstvom, na splošno pa, ker je to edina kvalitetna znamka, kar se tiče obutve, in ena izmed redkih še v naši lasti. Za to sem pripravljen donirati 10 eur, pa tudi več. Upam na ponovni vzpon in nadaljevanje tradicije."

"Podpisala sem zato, ker verjamem, da bi delavci skupaj z dobrim in predvsem poštenim vodstvom lahko nadaljevali 113 letno tradicijo in spisali novo zgodbo o uspehu. Podpisala sem zato, ker mi je dovolj razprodaje in uničevanja dobrih slovenskih podjetij, ki so dajala kruh premnogim Slovencem. Želim vam vso srečo pri realizaciji te ideje."

Vse komentarje v peticiji si lahko ogledate sami.

Večina jih kaže na to, da ljudem ni vseeno in si želijo ohraniti Peko. To pa je za nas vse zaveza, da to storimo. Prosimo tudi vas, da projekt Peko kooperativa konkretno podprete.


Celotno peticijo si lahko ogledate TUKAJ