Novice

Vsi obstoječi in novi zadružniki lahko pridete do nagrade - čevljev

18.03.2018

Odlična novica, Alpina je kupila blagovno znamko Peko

20.02.2018

Pomembno obvestilo zadružnikom in vsem ostalim!

4.02.2018

Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki ter vsi ostali, ki imate odnos do slovenske kulturne in gospodarske dediščine!  Prijazno sprejeti v naših skupnih prizadevanjih za ohranitev ene od naših redkih blagovnih znamk, ki so še ostale. Zakaj je ohranitev blagovne znamke Peko tako pomembna? Za blagovno znamko je bogata zgodovina, je del naše kulturne in gospodarske dediščine. V sklopu blagovne znamke je veliko število kopit, sekalnih nožev, skic, prototipov, neuresničenih modelov. Glede na kakovost, ki jo je Peko imel, bi nam ves ta arhiv veliko pomagal do uresničitve naših načrtov - imamo namreč idejo, da bi iz arhiva izbrali modele, ki bi bili primerni za izvedbo v teh materialih, ki smo jih uporabili za obutev po novem konceptu - uporabniku in okolju neškodljivo, neoporečno. Na ta način bi "preskočili" eno zelo zahtevno fazo v procesu razvoja čevlja. Potrebujemo vaše sodelovanje in sicer apeliramo na vas, da obvestite svoj krog ljudi, da jim razložite, kako pomembno je, da blagovno znamko z vsem, kar spada zraven ohranimo. To je naša skupna dediščina! Mi si ne predstavljamo, da bi kmalu o tej dediščini gledali le še razstave v muzeju ... zato je pomemben vsak od vas. Naj pristopijo k članstvu in sodelovanju, v sodelovanju je moč! Če imate kakšno idejo, kako priti do čimveč ljudi, prosimo, da se javite, čimprej. Prav tako vas vabimo, da nam posredujete vaše življenjepise ali kratko predstavitev, saj želimo imeti podatke zadružnikov v bazi zato, da vemo, kakšno znanje imamo znotraj kooperative, in ko se pojavi nek izziv, vas povabimo k sodelovanju. Podatki v naši bazi so samo za interno uporabo in so varovani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Morda bi želel kdo od vas, da posnamemo kakšen kratek video z vašo izjavo ali kaj podobnega, javite se. Če lahko kakorkoli pomagate in sodelujete, smo na voljo, se srečamo in pogovorimo, dogovorimo. Združimo moči in skupaj bomo zmagali! Hvala in lep pozdrav! Andreja Repše, u.d.i.a., v.d. predsednice

preberi več

Boj za gradnjo nove tradicije Peka se nadaljuje

17.01.2018

Bodo blagovno znamko Peko na dražbi kupili tujci iz republik nekdanje Jugoslavije, ki so se pojavili na zadnji dražbi, a je bila ustavljena z zniževanjem ponudb na znesku 100.000 €, ali jo bomo kupili Slovenci – Peko kooperativa? Začetna cena na prvi dražbi je bila že 720.000 €. Štiri dražbe so že propadle, nova - odločilna bo konec februarja.Ne gre zgolj za ime PEKO in zaščiten logotip, za nas so bolj pomembni kroji, kopita, sekalni noži in celoten bogat arhiv, ki se je nabral v 113-ih letih - naša gospodarska in kulturna dediščina. Postani zadružnik in si z nakupom vsaj osnovnega deleža (20 €) v Peko kooperativi zagotovi solastništvo tudi blagovne znamke Peko in ugodnosti zadružnika. Samo 10% Slovencev z nakupom 20 € deleža dokapitalizira Peko kooperativo na 4 milijone evrov. Do sedaj smo z malo denarja naredili vse podlage za gradnjo nove tradicije Peka in prve modele enih od najkvalitetnejših čevljev na svetu. Naročila prihajajo že tudi iz tujine. Že preko 1.500 nas je kupilo tudi večje solastniške deleže v Peko kooperativi. Tako smo največja zadruga v zgodovini Slovenije, ki dokazuje, da je možno s povezovanjem, sodelovanjem in marljivostjo zgraditi SKUPNO KORIST. Z nekaj kliki in vpisi se enostavno vključite v Peko kooperativi tukaj:  https://zadruznik.pekokooperativa.si/8/registracija DELITE IN POVABITE ŠE OSTALE. PEKO SO GRADILE GENERACIJE MARLJIVIH in POŠTENIH LJUDI!

preberi več

Božično novoletno voščilo

23.12.2017

Ne hodi po uhojenih poteh. Raje pojdi tja, kjer ni poti, in pusti sledi… Tako se trudimo s prostovoljnim delom tisti, ki nam ni vseeno za še en narodov simbol. PEKO. SREČNO SLOVENIJA!

preberi več

Podarite trajno darilo svojim ljubim!

8.12.2017

Spoštovani, poleg trajnostnih zdravih čevljev lahko svojim bližnjim podarite delež v Peko kooperativi, ki bo postopno z našo rastjo in uspešnim poslovanjem pridobival na vrednosti. Z nakupom odličnih čevljev, dodatkov (galanterije) in oblačil bo vsak zdaružnik postopno povečeval delež v Peko kooperativi. Saj poznate rek, kamen na kamen palača, zrno do zrna pogača. Uspešno smo štartali s prodajo, veliko dela nas še čaka, saj smo se šele dobro začeli prebijati na trg Slovenije in širše. Najmanj tri leta trdega dela je pred nami, da bodo pognali prvi kakovostni žitni klasi, ki bodo plod prodaje in dobrega minulega dela. Vsaka dokapitalizacija z dodatnimi deleži zadružnikov je še kako pomembna. Pa ne samo zaradi denarja, še bolj zaradi sodelovanja, podajanja idej, znanja in konstruktivnih kritik zadružnikov. Če hočemo zmagovati in zgraditi novo tradicijo Peka na njegovi 113 letni kulturni in gospodarski dediščini, je potrebno medsebojno spoštovanje, sodelovanje vseh v zadrugi in širše v naši skupnosti, ker smo tako zelo števično majhni, da nam vsaka delitev, skrb samo zase ali razdor močno škodi. Preko 1.500 nas je že v Peko kooperativi, smo tako največja zadruga v zgodovini Slovenije. Vedite, delamo prostovoljno, plačujemo zgolj strokovnjake, ki obvladajo delo, ki je potrebno, da se pride do res kakovostnih izdelkov na svetovnem nivoju. Kdor pozna čevljarstvo, ve, da je v utečenih podjetjih, kjer vse teče skoraj brezhibno, potrebno leto in pol do 2 leti za razvoj enega čevlja, stane pa tak razvoj okoli 80.000 €. Ni nam lahko, a smo na dobri poti, da dokažemo sebi in svetu, da se s sodelovanjem da narediti tudi take čevlje, ki jih v svetu ni na pretek. Vsako sodelovanje pride prav, in če ne morete, nimate časa, ali je kaj drugega problem, da bi oddelali kakšno uro za SKUPNO DOBRO, morda podarite svojim ljubim, ki jim bo trajno v spomin na vas, ker ste to naredili tudi za to, da ste pomagali graditi novo tradicijo Peka na njegovi 113 letni slovenski kulturni in gospodarski dediščini. Zahvaljujemo se vam, dragi rojaki, da razumete, kaj počnemo, in boste naredili korak za SKUPNO DOBRO! S klikom na spodnjo fotografijo pridete v spletno trgovino, v kateri izberete višino deleža, v opombah ali na e-naslov napišete ime in priimek osebe, kateri boste delež podarili in vaš naslov, na katerega vam bomo natisnjeno listino o lastništvu poslali. Vse dobro in čim lepše praznike, za nas jih skoraj ne bo. Čaka nas namreč izdelava lepega števila naročenih parov čevljev. Mala ekipa entuziastov Peko kooperativep.s. S klikom na listino katerega koli lastniškega deleža pridete v spletno trgovino kjer lahko takoj opravite nakup. Če bi želeli delež večje vrednosti nam prosimo napišite želje na e-naslov: info@pekokooperativa.si ali pa nas pokličite na telefona. 040 165 015 ali 031 274 419.

preberi več