Novice

Obvestilo o pospešenem zbiranju sredstev z nagradno igro

16.04.2018

Vsi obstoječi in novi zadružniki lahko pridete do nagrade - čevljev

18.03.2018

Odlična novica, Alpina je kupila blagovno znamko Peko

20.02.2018

Sicer bi se morali pritožiti, saj je bila dražba izvedena brez predhodnega novega sklepa sodišča. Dražba 9. januarja je bila neuspešna in bi moralo sodišče izdati nov sklep z nižjo izklicno ceno. Dražba pa je bila po informacijah, podanih iz medijev, izvedena v Celju in ne v Tržiču kot je pisalo v pozivu za dražbo 20.02. 2018. Peko in Alpina sta si celoten čas Jugoslavije in v času samostojne Slovenije, dokler Peko ni šel v stečaj, konkurirala namesto da bi sodelovala in skupaj konkurirala na vseh trgih. Naj se pritožimo, pa se pravdamo desetletje? Bi se, če bi blagovno znamko kupila kakšna tuja družba. Alpini privoščimo, saj je Alpina družbeno podjetje, torej naše, od nas vseh. Na pozabimo, da državne lastnine slovenska Ustava ne pozna, nihče nas, državljane lastnike ustvarjene skupne lastnine, ni vprašal, ali naj postane nekakšna državna, ki jo upravljajo politično nameščeni ljudje.  Ker hočemo vsi dobro Peku in Alpini, da se ohrani in živi naprej, smo vsekakor pripravljeni sodelovati z Alpino in bomo sodelovanje tudi ponudili. Kot Peko kooperativa z.o.o. Je pa treba vedeti, da imajo roko nad Alpino ljudje iz Družbe za upravljanje terjatev bank - DUTB, ki je državna, prav tako pa je državna tudi Alpina. Upamo, da bo posluh, da najdemo skupen jezik za sodelovanje in bomo s skupnimi močmi naredili najboljše, kar je možno za Alpino, za Peko in za Peko kooperativo. V takšni gospodarski situaciji kot Slovenija je bi se vsi skupaj morali truditi, da drug drugemo pomagamo, sodelujemo, ne pa nasprotno. Trdimo pa, da tudi Alpina na področju modne obutve ne more tekmovati z multinacionalkami, ki izvajajo hiperprodukcijo v manj razvitih državah, kjer se brutalno izkorišča delovno silo, celo otroke. Zato smo z novo VIZIJO v Peko kooperativi začrtali novo smer v smislu izdelave ekološko neoporečnih izdelkov in tako, da se ne izkorišča delovne sile, da bi prišli do presežkov. Skratka, brez skrbi, podali bomo pobudo vodstvu Alpine, da se srečamo in se dogovorimo za morebitno sodelovanje. Imamo zastavljeno zmagovalno VIZIJO in vse podlage, da uspemo. SKUPAJ, s prodajnimi policami Alpine, kateri bomo plačali najem, pa še lažje. Peko kooperativa je zastavila resnično pravo pot za zmago na vseh, tudi najzahtevnejših trgih. Kmalu bo na voljo tudi prva vrhunska VEGAN obutev iz naravnih čistih materialov. A ni to nekaj fantastičnega, da ne škodimo sočloveku in ne škodujemo naravnemu okolju, poleg tega pa pri produkciji ne izkoriščamo sočloveka, kaj šele otrok?Andreja Repše, u.d.i.a., v.d. Peko kooperative z.o.o.

preberi več

Pomembno obvestilo zadružnikom in vsem ostalim!

4.02.2018

Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki ter vsi ostali, ki imate odnos do slovenske kulturne in gospodarske dediščine!  Prijazno sprejeti v naših skupnih prizadevanjih za ohranitev ene od naših redkih blagovnih znamk, ki so še ostale. Zakaj je ohranitev blagovne znamke Peko tako pomembna? Za blagovno znamko je bogata zgodovina, je del naše kulturne in gospodarske dediščine. V sklopu blagovne znamke je veliko število kopit, sekalnih nožev, skic, prototipov, neuresničenih modelov. Glede na kakovost, ki jo je Peko imel, bi nam ves ta arhiv veliko pomagal do uresničitve naših načrtov - imamo namreč idejo, da bi iz arhiva izbrali modele, ki bi bili primerni za izvedbo v teh materialih, ki smo jih uporabili za obutev po novem konceptu - uporabniku in okolju neškodljivo, neoporečno. Na ta način bi "preskočili" eno zelo zahtevno fazo v procesu razvoja čevlja. Potrebujemo vaše sodelovanje in sicer apeliramo na vas, da obvestite svoj krog ljudi, da jim razložite, kako pomembno je, da blagovno znamko z vsem, kar spada zraven ohranimo. To je naša skupna dediščina! Mi si ne predstavljamo, da bi kmalu o tej dediščini gledali le še razstave v muzeju ... zato je pomemben vsak od vas. Naj pristopijo k članstvu in sodelovanju, v sodelovanju je moč! Če imate kakšno idejo, kako priti do čimveč ljudi, prosimo, da se javite, čimprej. Prav tako vas vabimo, da nam posredujete vaše življenjepise ali kratko predstavitev, saj želimo imeti podatke zadružnikov v bazi zato, da vemo, kakšno znanje imamo znotraj kooperative, in ko se pojavi nek izziv, vas povabimo k sodelovanju. Podatki v naši bazi so samo za interno uporabo in so varovani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Morda bi želel kdo od vas, da posnamemo kakšen kratek video z vašo izjavo ali kaj podobnega, javite se. Če lahko kakorkoli pomagate in sodelujete, smo na voljo, se srečamo in pogovorimo, dogovorimo. Združimo moči in skupaj bomo zmagali! Hvala in lep pozdrav! Andreja Repše, u.d.i.a., v.d. predsednice

preberi več

Boj za gradnjo nove tradicije Peka se nadaljuje

17.01.2018

Bodo blagovno znamko Peko na dražbi kupili tujci iz republik nekdanje Jugoslavije, ki so se pojavili na zadnji dražbi, a je bila ustavljena z zniževanjem ponudb na znesku 100.000 €, ali jo bomo kupili Slovenci – Peko kooperativa? Začetna cena na prvi dražbi je bila že 720.000 €. Štiri dražbe so že propadle, nova - odločilna bo konec februarja.Ne gre zgolj za ime PEKO in zaščiten logotip, za nas so bolj pomembni kroji, kopita, sekalni noži in celoten bogat arhiv, ki se je nabral v 113-ih letih - naša gospodarska in kulturna dediščina. Postani zadružnik in si z nakupom vsaj osnovnega deleža (20 €) v Peko kooperativi zagotovi solastništvo tudi blagovne znamke Peko in ugodnosti zadružnika. Samo 10% Slovencev z nakupom 20 € deleža dokapitalizira Peko kooperativo na 4 milijone evrov. Do sedaj smo z malo denarja naredili vse podlage za gradnjo nove tradicije Peka in prve modele enih od najkvalitetnejših čevljev na svetu. Naročila prihajajo že tudi iz tujine. Že preko 1.500 nas je kupilo tudi večje solastniške deleže v Peko kooperativi. Tako smo največja zadruga v zgodovini Slovenije, ki dokazuje, da je možno s povezovanjem, sodelovanjem in marljivostjo zgraditi SKUPNO KORIST. Z nekaj kliki in vpisi se enostavno vključite v Peko kooperativi tukaj:  https://zadruznik.pekokooperativa.si/8/registracija DELITE IN POVABITE ŠE OSTALE. PEKO SO GRADILE GENERACIJE MARLJIVIH in POŠTENIH LJUDI!

preberi več

Božično novoletno voščilo

23.12.2017

Ne hodi po uhojenih poteh. Raje pojdi tja, kjer ni poti, in pusti sledi… Tako se trudimo s prostovoljnim delom tisti, ki nam ni vseeno za še en narodov simbol. PEKO. SREČNO SLOVENIJA!

preberi več

Novice

pred 5 dnevi
Obvestilo o pospešenem zbiranju sredstev z ...
Spoštovani, včeraj 15. aprila 2018, smo zaključili akcijo, s katero smo želeli pospešiti zbiranje ...
(0)
Mar 18, 2018
Vsi obstoječi in novi zadružniki lahko pridete ...
Gradimo največjo kooperativo v zgodovini Slovenije! NAGRADA ZA NOVE IN OBSTOJEČE ZADRUŽNIKE!Zadružniki si ...
(0)
Feb 20, 2018
Odlična novica, Alpina je kupila blagovno znamko ...
Sicer bi se morali pritožiti, saj je bila dražba izvedena brez predhodnega novega sklepa sodišča. Dražba 9. ...
(0)
Feb 04, 2018
Pomembno obvestilo zadružnikom in vsem ostalim!
Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki ter vsi ostali, ki imate odnos do slovenske kulturne in gospodarske ...
(0)
Jan 17, 2018
Boj za gradnjo nove tradicije Peka se nadaljuje
Bodo blagovno znamko Peko na dražbi kupili tujci iz republik nekdanje Jugoslavije, ki so se pojavili na zadnji dražbi, ...
(0)
Dec 23, 2017
Božično novoletno voščilo
Ne hodi po uhojenih poteh. Raje pojdi tja, kjer ni poti, in pusti sledi…Tako se trudimo s prostovoljnim delom ...
(0)
Dec 08, 2017
Podarite trajno darilo svojim ljubim!
Spoštovani, poleg trajnostnih zdravih čevljev lahko svojim bližnjim podarite delež v Peko kooperativi, ki bo ...
(0)
Dec 01, 2017
Obvestilo o izjemnem podaljšanju prednaročniške ...
Spoštovani!Obveščamo vas, da smo zaradi več prošenj kupcev, da bi naročili čevlje v ...
(0)
Oct 31, 2017
Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu!
Zgodovinska kolekcija za začetek konkretne gradnje nove tradicije Peka na njegovi 113 letni gospodarski in kulturni ...
(6)
Oct 28, 2017
Pokaži mi svoje čevlje, in povem ti, kdo si
Pod Kapitljem na Prešernovem trgu v Novem mestu že 35. leto deluje 80-letni čevljar Henrik Kolenc, ki se ...
(0)
Oct 28, 2017
Ustvarili smo novo spletno stran in spletno ...
Spoštovani ljubitelji zdrave, trajnostne in kakovostne obutve, cenene ljubiteljice in spoštovani ...
(0)
Mar 22, 2017
Delamo, vztrajamo in napredujemo, sodelujte tudi ...
 Mladi oblikovalec Kenan Medić, sodelujoči v Peko kooperativi, se je na tekmovanju 2017 Pensole World Sneaker ...
(0)