Spoštovani, se tudi vi malce starejši še spomnite take zgodbe?

"Ko sem bil majhen otrok sva z mamo vedno pred pričetkom šla kupiti nove čevlje. Obiskala sva kar nekaj trgovin in na koncu sva pristala v Peku, kjer so se v izložbi zasvetili modri športni čevlji, čevlji s posebno zakovico na podplatih.

Dostikrat sem se pojavil v Tržiču. In ne boste verjeli kako so ljudje ponosno hodili naokoli, ko je bila šuštarska nedelja... Peko je bil...oh in ah... v celi Jugoslaviji....ljudje so bili bolj zadovoljni, tudi srečni....najbrž zato, ker smo bolj sodelovali pa čeprav je bilo na razpolago veliko manj dobrin kot jih je danes. Edi iz Štajerske"

Danes pa z veliko žalostjo ugotavljamo, da je zgodba starega Peka končana, 113 let je živel. Ampak za vsem, kar mine, se rodi nekaj novega. Zato smo se odločili, da ustanovimo zadrugo, ki bo ljudem prinesla nova delovna mesta in tudi vašim otrokom in vam nove zelo kakovostne čevlje...največja škoda bi bila, da konča na smetišču zgodovine 113 let tradicije, znanje čevljarjev iz Tržiča in izkušnje zaposlenih v Peku. Podprite nas, vstopite v Peko kooperativo in ZMAGAJMO SKUPAJ!