Sami si boste ustvarili mnenje o zapisu gospe, ki je preko svojega posrednika gospoda Milana Krušiča predlagala sodelovanje. Če bo treba, bomo objavili še skoraj dobesedni zapisnik pogovorov med ekipo OPS in gospo, ki se ji zdi, da bo dosegla uspeh s sprenevedanji in pljuvanji po drugih. V nadaljevanju preberite, kaj izjavlja te dni in kako jo pri tem podpira stečajna upraviteljica Tadeja Tamše. 

Na pobudo gospe Viryent smo tratili čas, saj smo se dvakrat dobili na sestanku, ker je predlagala sodelovanje. Vedno smo za sodelovanje za skupno dobro. In tako smo prišli tudi do dogovora, ki ga je prejela po elektronski pošti in ni imela pripomb, ker smo tiste s prvega sestanka že vnesli in je bil narejen čistopis, ki ga v nadaljevanju objavljamo. Njeni svetovalci ji sodelovanja s Peko kooperativo niso dovolili, saj so po njenih besedah oni financerji njenega projekta izdelovanja njenih čevljev. Zagotovo pa je eno. V vseh pogovorih je zagotovila, da jo blagovna znamka Peka ne zanima, da bo videla, kaj delavci Peka sploh znajo delati, javno pa je že izjavila za medije, da ima Peko zastarela kopita.

Sploh pa ni krivda Gibanja OPS, da se je zaradi pritožbe zavleklo za 4 mesece, da bi ne mogli drugi delati. 27. aprila smo se v Gibanju OPS pritožili zato, ker stečajna upraviteljica kljub najboljši ponudbi ni predlagala sodišču, naj omogoči, da bi lahko 3. maja začeli z delom, kar je bilo v načrtu, in bi zaposlili 25 nekdanjih zaposlenih Peka, kar je ustavna kršitev s strani stečajne upraviteljice, ki zagotavlja ljudem pravico do dela. Na sklepe prvostopnega sodišča se je pritožil še en potencialni najemnik, tako, da je neumesno zvračati krivdo za zastoj na Gibanje OPS. Tudi za to, ker je stečajna upraviteljica Tadeja Tamše 25-im ljudem kratila ustavno pravico do dela, bo potrebno razmisliti o vložitvi kazenske ovadbe zoper politično motivirano stečajno upraviteljico.

Oškodovala pa je tudi upnike, ker bi stroške za 1.400 m2 najetih prostorov plačevali v Gibanju OPS. Ker proizvodnih prostorov ni oddala Gibanju OPS kot najboljšemu ponudniku, saj drugih, ki bi hoteli delati, sploh ni bilo, mora ves čas nenajema stroške za 1.400 m2 plačevati iz stečajne mase, namesto, da bi ti stroški padli na ramena najemnika OPS. Potem je Okrožno sodišče zavrnilo pritožbo, češ, da Gibanje OPS ni stranka v postopku, ker ni upnik. Kdo pa je dejal, da lahko samo upniki kandidirajo na javnem razpisu za najem proizvodnih prostorov?!?

Gibanje OPS se je pritožilo na višje sodišče 27.05. 2016, o pritožbi pa je bilo na Višjem sodišču odločeno ekspresno - v 14-ih dneh, ker je Okrožno sodišče v Kranju kar en mesec držalo pritožbo v predalu, potem pa je Višje sodišče že 14. julija ekspresno odločilo, seveda znova, da Gibanje OPS ni stranka v postopku, za javnost so pa še pribili, da Gibanje OPS ni bilo resni ponudnik, ker ni bila plačana varščina, kar je čista laž, ki se zlahka dokaže. Varščino je bila plačana in jo je stečajna tudi vrnila, potem, ko zlonamerno ni predlagala sodišču, naj nam odda v najem proizvodne prostore, da bi danes 25 ljudi lahko že delalo novo obutev v skladu z novim poslovnim načrtom Peko kooperative. In še dokaz, kako smo želeli sodelovati, tudi umakniti pritožbo, da bi se lahko začelo delati čim prej. O pritožbi na Višjem sodišču v Ljubljani je bilo odločeno v škodo Gibanja OPS nekaj dni za tem, ko je bil zavrnjen ta dogovor o sodelovanju. Najbrž je bila pobuda za sodelovanje s strani nadebudne najemnice 100 m2 proizvodnih prostorov v Peku, ki jo po zatrjevanjih blagovna znamka Peko ne zanima, zgolj poizvedovanje, kakšne so naše namere. Naše namere so ves čas čiste in poštene, za razliko od bleferjev in spletkarjev, ki jim je gre zgolj za lastne sebične materialne interese. 

Bi človek pri zdravi pameti, ki se podaja na podjetniško pot, ne sprejel takega sodelovanja? Temu se lahko odreče samo nekdo, ki se temu mora odreči zaradi višjih interesov. Ti pa so približno enaki kot s smučmi ELAN. Pognati blagovno znamko na smetišče zgodovine, ker je slovenska, in uvesti nekega Slatnarja ali Viryentovo in ljudem razlagati, da je to vendar zelo dobro, ker se bo proizvajalo tukaj. Po čem je Slovenija prepoznavna v svetu, če ne po smučeh ELAN, na katerih so dosegali medalje naši smučarji?!? Po čem je poznan slovenski čevelj v vseh državah nekdanje Jugoslavije? Po Peku. Poglejte na Facebook, kaj pišejo uporabniki Pekovih čevljev v državah nekdanje Jugoslavije.

Strategija rušenja vseslovenskega projekta Peko kooperativa je zdaj taka: kljub temu, da smo Peko kooperativo z.o.o. po sicer nekaj namernih nagajanjih, tako rekoč zaradi vejic, velikih in malih črk in trikrat zavrnjeni prijavi, na Okrožnem sodišču v Kranju, ki je streljaj od Peka Tržič, uspešno registrirali v sodni register, bo zdaj stečajna upraviteljica ugotovila po več kot dveh mesecih uporabe imena Peko kooperative, da je Peko zaščitena blagovna znamka in tega imena ne bi smeli uporabljati. Sodišče je bilo po uradni dolžnosti dolžno zavrniti vlogo za vpis subjekta v sodni regiter, saj je dobro vedelo, za kaj gre! Stečajna upraviteljica Tadeja Tamše ali kdor koli drug pa je imel celo 30 dni pritožbeni rok, da bi sklep o vpisu v sodni register ne postal pravnomočen. 

Ali kaj tržimo preko Peko kooperative? NE! Trudimo se postaviti nazaj, kar so nepridipravi podrli. Ali s tem, kar delamo, komu škodimo? NE! Ali vrednost blagovne znamke raste s tem, ko se z njeno omembo porajajo vse mogoče ideje, kaj narediti, da se čim bolj oživi blagovna znamka Peko? DA! Ali bo s tem, ko je blagovna znamka Peko vsak dan prisotna med ljudmi, možnost, da doseže boljšo ceno na dražbi? DA! Ali je večja škoda za blagovno znamko, da se o njej molči in se morda le govori slabšalno, da je propadla januarja, ali, da se o njej govori vsak dan kot blagovni znamki, ki bo znova zasijala na nebu in se je že začela vzpenjati kot ptič feniks iz pepela? DA! BREZ NAJMANJŠEGA DVOMA! Najbolje, da jo da stečajna takoj na dražbo in bo polemik takoj konec. Kupila jo bo Peko kooperativa. 

Mimogrede pa si tole preberite: 

Po naših podatkih je polna Bosna in Hercegovina Pekovih trgovin, prav tako Makedonija, čeprav v njih ni nobenega Pekovega čevlja. Je to skrb za imetje Peka d.d. v stečaju? Seveda je to vseeno, problem nastane, ko želi v Sloveniji postaviti Peko nazaj, pa ne po sistemu grobega neokapitalizma oz. slovenskega tovarišijskega raub kapitalizma, da po možnosti dobi še zagonska sredstva davkoplačevalcev, če ima strice iz ozadja, ampak po inovativnem modelu kooperative - zadruge, da bi imela korista celotna skupnost.

Tako je pričakovati, da bodo vsi angažirani mediji vas skušali prepričati, da delamo nezakonito, da zlorabljamo blagovno znamko, da vas bomo okradli, in kdo ve, kaj vse se bodo še šli, da bi ustavili združevanje naroda za SKUPNO DOBRO, ker tukaj pa že vstopamo v polje nedovoljenega, saj lahko Peko kooperativa postane preko zadružnikov tudi najmočnejša politična opcija z najboljšimi možnimi kadri, da bomo za vedno poslali v areste, na zavode za zaposlovanje in na smetišče zgodovine vse škodljivce naše lepe dežele in našega naroda. Tega se nekateri, ki ribarijo v kalnem, bojijo kot hudič križa.

Kako lahko Peko kooperativa spodbuja ljudi, da se zbirajo odkupna in zagonska sredstva za ponovni zagon proizvodnje v Peku, če ga ne omenja na vsakem koraku? Rešitev je preprosta, LJUDJE, ki imate radi Slovenijo, Peko kooperativa naj bo skupni imenovalec za povezovanje vseh zdravih sil na Slovenskem. Si lahko kdo prisvaja nekaj, kar je NAŠE, LJUDSKO, saj se je treba zavedati, da smo lastniki Peka vsi opeharjeni davkoplačevalci, ki smo že dvakrat sanirali banke in iz teh bank so zmetali tudi v Peko desetine, če ne stotine milijonov evrov, da so mu podaljševali agonijo, po politični in ideološki liniji nameščene uprave so pa prečrpavale naš denar, ki so ga dobile na lepe oči iz naših bank, kdo ve, kam vse? Je kdo za take rabote odgovarjal? NE, NI!

Vabimo vas, da se še bolj množično pridružite v Peko kooperativo, da zberemo dovolj odkupnih in zagonskih sredstev in ZMAGAMO SKUPAJ, SAJ NAJ BO JASNO: KO ZMAGA PEKO, BO ZMAGALA SLOVENIJA!

Ekipa Peko kooperative, zanje Andreja Repše u.d.i.a., v.d. predsednice Peko kooperativa z.o.o.

Podpri Peko kooperativa