Nismo vedeli, da je prav ta minister eden od grobarjev Peka, saj je očitno on (predno so ga določili za stečaj) ugotovil, da je Peko mrtev, in je skupaj še z drugimi akterji uničevanja naše kulturne in gospodarske dediščine odločil, da se Peko spravi v stečaj.  To je ugotovil tako, da je ob obisku Peka videl, kako delavci gledajo v tla in iz morečega vzdušja v tovarni. Zakaj pa so že večkrat pretentani in opeharjeni delavci gledali v tla, so za to krivi sami ali je vedno za stanje krivo nesposobno vodstvo, ki ne zna, ne zmore, ne sme ali pa noče motivirati ljudi, pravilno upravljati podjetje, nagrajevati zaposlene in iskati nove možnosti, ustvarjati dober razvoj in vse, kar sodi k uspešnosti in dobremu delovnemu vzdušju v podjetju???

Tak minister seveda ne more biti del rešitve za Peko, saj je že davno tega bil prepričan, da se ga ne da peljati naprej. Ne da bi pomislil, kaj je bil problem, da so Peko s 113 letno tradicijo spravili na kant. Ključni razlog, da je Peko končal v stečaju, je bilo slabo vodenje, ker je vodilne ljudi nameščala politika in ne stroka. Oni pa so po svoji meri delovali in kadrovali na nižjih nivojih. 

Ko mu je eden od štirih predstavnikov z vnaprejšnjim opravičilom  dejal, da očitno tudi on nima občutka in zavedanja, kaj je skupno dobro, kaj je kulturna in gospodarska dediščina Slovenije, je sestanek vehementno zaključil in nas dobesedno vrgel iz pisarne. Veste, da bi bilo zelo čudno, če bi uspeli urediti vse, kar je treba v Peku in bi spet to postalo ugledno slovensko podjetje, ker so se nekateri odločili, da gre na smetišče zgodovine. Bi priznal potem, da je bila določitev za stečaj in razprodajo napačna? Nikoli! Zato projekt Peko kooperative ne sme uspeti, ker bi bilo to ogledalo obstoječim vidnim in nevidnim oblastnikom, ki odločajo, ter pokazatelj njihove nesposobnosti ohranjati tradicijo, simbole naroda in delovna mesta za zdajšnje in naslednje rodove.

Podpri Peko kooperativa