Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki, in ostali, ki se boste še pridružili!

 

Prijazno sprejeti v naših skupnih prizadevanjih za ohranitev ene od naših redkih blagovnih znamk, ki so še ostale. 

Samo 17 dni nas loči od zadnje dražbe za prodajo blagovne znamke Peko, ki bo v torek, 20. februarja. Dražba bo na zniževanje ponudbe in v kolikor ne bomo s skupnimi močmi ukrepali dovolj hitro, bo blagovna znamka lahko šla v tuje roke kot mnoga slovenska podjetja s tradicijo doslej.

Zakaj je ohranitev blagovne znamke Peko tako pomembna?

Za blagovno znamko je bogata zgodovina, je del naše kulturne in gospodarske dediščine. V sklopu blagovne znamke je veliko število kopit, sekalnih nožev, skic, prototipov, neuresničenih modelov. Glede na kakovost, ki jo je Peko imel, bi nam ves ta arhiv veliko pomagal do uresničitve naših načrtov - v arhivu obstajajo ustrezni modeli, katere lahko realiziramo  v materialih, ki smo jih uporabili za obutev po novem konceptu - uporabniku in okolju neškodljivo, neoporečno. Na ta način bi "preskočili" eno zelo zahtevno in ekonomsko obremenjujočo fazo v procesu razvoja izdelka.

Potrebujemo vaše sodelovanje in sicer apeliramo na vas, da obvestite svoj krog ljudi, da jim razložite, kako pomembno je, da blagovno znamko z vsem, kar spada zraven, ohranimo. To je naša skupna dediščina! Mi si ne predstavljamo, da bi kmalu o tej dediščini gledali le še razstave v muzeju ... zato je pomemben vsak od vas. Naj pristopijo k članstvu in sodelovanju, v sodelovanju je moč!

Potrebujemo osveščene posameznike, ki so aktivni na socialnih omrežjih, saj nam mediji onemogočajo dostop do medijskega prostora, kjer bi informacija lahko dosegla ustrezen obseg.

Združimo moči in skupaj bomo zmagali!

Le skupaj lahko soustvarimo uspešno zgodbo rešitve slovenskega podjetja, ki bo celotni Sloveniji lahko dala zagon za preoblikovanje v trajnostno naravnano družbo in deželo.

Ponovno vas vabimo, da po svojih močeh povečate svoje deleže in pomagate, da blagovna znamka ostane slovenska, skupaj pa naredimo uspešno, trajnostno naravnano podjetje.

Vnaprej se zahvaljujemo za sodelovanje!

Ekipa Peko kooperative