Spoštovani, kako pravilno smo zastavili VIZIJO in poslovni načrt se je pokazalo še bolj, ko so nas nedavno našli tuji ugledni trgovci in nam poslali povpraševanje. V poslovni načrt Peko kooperative smo zapisali, da bomo v treh do sedmih letih začeli osvajati evropske in svetovne trge. In glej ga zlomka, kar sami so se oglasili trgovci iz zahodne Evrope in Avstralije, ki želijo eko in vegan čevlje, da bi jih ponudili svoji kupcem. Med njimi je tudi multinacionalka, ki ia po celem svetu svojo verigo trgovin in to s čevlji cenovnega razreda nad 500 €.

Nismo šli na noben sejem, nikamor v tujino še nismo pošiljali ponudb, ker so nam to prepreprečili mafijci, ki so naredili vse, da zgodba Peko kooperative ne bo uspela, a smo iz svojih lastnih zasebnih sredstev obdržali spletne strani pri življenju, da si jih lahko še vedno vsak ogleda. Med njimi so si jih očitno tudi tuji trgovci, ki iščejo nove proizvajalce čevljev.

Izvolite, tukaj naj si zdaj pogledajo kakšno škodo so naredili tisti, ki imajo v tej državi moč in vpliv, slovenskemu narodu že s tem, ker so uničili 113 let nastajajočo tradicijo Peka in so z vsemi silami preprečili, da bi uspela Peko kooperativa. Sodišče v Ljubljani nam je namreč prepovedalo nadaljnje delovanje. 


							Še en trgovec, ki si želi poslovati z nami: 



Pa to še ni vse, oglasil še je še en, ki deluje uspešno marsikje in ima 51 trgovin:

In še ni konec, nikamor nismo pošiljali nobenih ponudb, a očitno trgovci po svetu iščejo tako obutev. Oglasila se je naša rojakinja iz Avstralije, ki je želela pomagati tja spraviti naše veganske čevlje, ki smo jih imeli namen narediti (imamo za izdelavo prototipov kupljeno ananasovo usnje). Morali smo razočarati njo in trgovca, ki si je želel sodelovanja. 


							Celo iz Kosova smo dobili ponudbo, no pač to je očitno nekdo, ki je poznal stari Peko. Seveda pa je vse to zgolj zato, ker še vedno obstaja spletna stran, da si je možno ogledati kaj smo se šli. In to brez, da bi nas kdo za to delo plačal in nam od odgovornih v državi pomagal, da bi zgodba Peko kooperativa uspela. Ravno nasprotno, ves čas so delali vse, da nam ne bi uspelo. 



Milijone € so zmetali v nekakšne zadruge, ki nimajo kaj pokazati, naredili smo analizo po ERAR-ju in jo poslali predsedniku Vlade g. Šarcu ter ga prosili za sestanek, da mu razložimo kaj se dogaja na področju zadružništva v Sloveniji, ki je na repu v Evropi po razvitosti te vrste organiziranja za gospodarjenje. Ni se odzval niti z vljudnostnim odgovorom. 



V januarju smo se znova obrnili na Alpino d.d., ki je kot veste kupila blagovno znamko Peko in smo jim pisali, da imamo ponudbe za sodelovanje s strani kupcev iz zahodne Evrope in Avstralije in bi se radi srečali, da vidimo možnosti ali bi Alpina d.d. prevzela vse kar smo do sedaj naredili, skupaj s preko 2.000 zadružniki, potencialnimi kupci tudi alpinih izdelkov, da bi tako nadaljevali zgodbo Peko kooperative. 

Direktor, ki je znova na novo postavljen, nas je povabil v petek 21.2.2020 na sestanek, a je dejal potem na sestanku, da ne more v tem trenutku ničesar narediti, ker imajo izredno stanje na kitajskem zaradi korona virusa, saj večino svojih izdelkov proizvajajo v tej azijski državi kamor niti ne morejo in menda vse stoji. 

Čutiti je bilo, da je zelo zaskrbljen in se je čutilo, da niti nismo na enaki valovni dolžini. Sestanek je bil zelo hitro zaključen z dogovorom, da pač ostajamo na zvezi, da bodo videli kaj sploh bo v nadaljevanju.

Veste najbrž, da je Alpina d.d. na slabi banki DUTB, ki je 70% lastnik te naše poslednje velike čevljarske firme, 30% pa je lastnik A banka. Koliko denarja je državno podjetje DUTB dalo Alpini d.d., da sploh posluje je možno videti na ERAR-ju TUKAJ. (V petih letih skoraj 20 milijonov evrov, kar pomeni 4 milijone € na leto).

Kakor koli, če ni navdušenja, da bi se zgodba Peko kooperative kot morda hčerinske kooperative Alpine nadaljevala, je težko pričakovati, da se bo kaj zgodilo. Čeprav smo prepričani in smo direktorju tudi povedali, da bo slej kot prej treba nehati tekmovati s Kitajci, vložiti v slovenske izdelke znanje, čiste materiale s sledljivostjo in jih znati prodati z visoko dodano vrednostjo po celem svetu.

Saj se tudi Porscheji, Bentliji, Ferariji in drugi luksuzni avtomobili prodajajo po celem svetu, ker tisti, ki jih izdelujejo 1000% verjamejo, da zanje obstajajo kupci. "Drage" čevlje Peko kooperative so veliki kupci sami poiskali in jih želijo prodajati po svetu. 



Vabimo najprej vse zadružnike Peko kooperative im tudi ostale državljanke in državljane RS, da napišete pismo z zahtevo novi Vladi RS, ki jo bo očitno vodil gospod Janez Janša, da naj sestavi ekipo svojih ljudi, ki bodo naredili vse, da se zgodba Peko kooperative nadaljuje. Da bo postala zgleden primer dobre prakse na področju čevljarske industrije v Sloveniji. Če bomo v nadaljevanju kot smo že zapisali v VIZIJI združili vse resurse, ki so na voljo, Inštitut Jožef Štefan, fakultete, znanje iz Alpine, nekaterih ljudi iz propadlega Peka, druge slovenske čevljarje, ki bodo hoteli sodelovati, se da narediti kar svet še ni videl. Zakaj tega ne bi naredili?  

Smo Slovenci mar res tako oholi in poniglavi, da bi ne spravili skupaj vrhunske proizvodnje čevljev, da ne bomo še naprej sami nosili kitajsko plastiko in strupeno usnje ter druge sporne materiale? Država, ki nima lastne proizvodnje kakovostne obutve je bosa država. Država smo namreč njeni državljanke in državljani. 

Naslov za zlivanje gneva pač nismo prostovoljci, ki smo zastonj delali več kot dve leti in to še kar počnemo. Vsak strošek, ki je nastal brez da bi kdajkoli plačevali za fikuse, tajnice, reprezentance-požrtije, službene avtomobile, najeme poslovnih prostorov, elektrike, vode, plina, lač in dnevnic, za nakupe računalnikov, telefonov itd. je dokumentiran v verodostojnih listinah, ki si jih vsak zadružnik lahko kadarkoli ogleda. 

In se prepriča kam je šlo njegovih 20, 50, 100 in več evrov, ki jih je vložil, da najprej zorjemo njivo, zasejemo semena, obdeljujemo polje, da bi zrasli kakovstni pridelki. In so zrasli pridelki, potem pa so nam prepovedali delati naprej. Pa vseskozi so letela polena, da bi tako potrebna zgodba za večjo samozavest slovenskega naroda na področju zadružništva ne uspela, saj bi se potem lahko, ko bi se vzpostavilo zaupanje, odvile še druge nove uspešne zgodbe kooperativ.



Ne, treba je uničiti že kar imamo Slovenci kulturne in gospodarske dediščine, kar se skuša ohraniti in od namerno podrtega-izropanega vzpostaviti na novo pa je treba preprečiti. Seveda, še posebej, če akterji nismo na liniji tistih, ki odločajo kdo sme uspeti in kdo ne. Slovenci tako še naprej kupujemo smeti od tujih proizvajalcev po sitemu, kupim ceneno, za zadravje zelo vprašljivo za dva do trikratno uporabo potem pa zavržem na smetišče kjer se kopičijo smeti in se bomo ravnokar utopili v njih. 

Se vam to zdi v redu??? 

Mi smo naredili kar smo lahko, z odrekanjem, trdim delom zastonj in z mislijo, da lahko uspemo. Na škodo svojega zdravja zaradi stresov in v svojo finančno škodo. Vsem se opravičujemo, ker smo se to sploh šli in smo porabili vaš denar za skupno korist, ki je žal ni.

Ampak dokazali smo skozi to zgodbo, da se da in tudi razgalili delovanje nekaterih, ki so imeli nalogo preprečiti naš uspeh in uspeh vseh, ki ste verjeli ter ste vložili vaš denar za novo zgodbo Peka. Ti ljudje imajo imena in priimke, nekatere v ozadju pa je tudi možno identificirfati. Kdo je preprečil že dogovorjeno oddajo za TV Tednik na nacionalni televiziji, da bi predstavili pozitivno zgodbo ob vseh, ki predstavljajo trplenje ljudi, bi se tudi dalo zvedetim če bi takratni urednik s kateri smo se že dogovorili, spregovoril.  

Niti 100 m2 poslovnih prostorov, strojev in opreme nam stačajna upraviteljica Tadeja Tamše ni pustila najeti, proti mesečnemu plačilu v Tržiču. Tako smo morali delati zunaj Peka, tudi v tujini. Vse zapiske pogovorov s stačajno upraviteljico Tadejo Tamše bomo objavili javno, ko je prijazno hlinila naklonjenost, ker smo bili menda edini, ki smo želeli delati na pogorišču Peka, čim smo se obrnili po koncu dolgih sestankov pa nam je zabila vsakič nož v hbet.  


Zdaj nas pa lahko daste tudi iz kože zaradi vsega kar smo naredili, brez enega samega plačila. Za vse sprejemamo popolnoma vso materialno in kazensko odgovornost.

Pako kooperativa je poravnala vse nastale stroške, zato nimamo upnikov, razen stroške pravde (okoli 8.000 €), ki jo je morala sprožiti stečajna upraviteljica Peko d.d. - v stečaju, gospa Tadeja Tamše, ker smo po njenem mnenju neupravičeno uporabljali ime Peko kooperativa z.o.o.. Zakaj zaradi dolga do njene odvetniške družbe ni že zdavnaj ona ali odvetniška družba predlagala stečaja Peko kooperative z.o.o. pa ni jasno? So taka navodila kogarkoli?

Tožila nas je (kakšne dva meseca) po preteku zakonitega 15 dnevnega roka za pritožbo po vpisu v sodni register, ko nas je leta 2016 Okrožno sodišče v Kranju, kjer se je takrat še vršil stečaj Peko d.d., pravnomočno, z imenom Peko kooperativa z.o.o, vanj vpisalo. 

To je naredila potem, ko so so vsi lahko videli, da smo v pičlih 10-ih dneh že zbrali okoli 20.000 € denarja za nov zagon Peka in je potem, ko je že sprožila tožbo, največja komercialna TV pripravila zlonamerno oddajo s katero nas je postavila v senco medijsko razvpite oblikovalke čevljev, ki je bila predstavljena kot velika rešiteljica Peka, če ne kar celotne slovenske obutvene industrije.

Najbolj gledana TV je hitela razlagati javnosti, da smo že v sodnem postopku zaradi zlorabe blagovne znamke Peko, gospa oblikovalka pa takrat ni imela niti svojega pravnega subjekta, ker je svoj s.p. zaprla zaradi neuspehov iz prejšnje njene zgodbe izdelave čevljev. Več o vseh dogajanjih pa TUKAJ.

Kdo se je zbal, da bomo zbrali potreben denar za nov zagon Peka na podlagi nove VIZIJE in novega poslovnega načrta, da so zagnali negativno kampanjo v domala vseh velikih medijih in celo v rumenem tisku, kjer so vedno poudarjali zlonamerno, da gre za zadrugo pojočega majorja Ladislava Trohe? Veste morda vi? Mi vemo. 

Na naše izrecno vprašanje Okrožnega sodišča v Kranju, če je z naši vpisom v sodni register karkoli narobe takoj po oddaji na koercialni TV pa smo dobili ta odgovor: 

 



Hvala za vaše morebitne razumevanje in vaše predloge kaj naj storimo vsi skupaj, da se s takimi krutimi zgodbami v škodo vseh nas v Sloveniji za vselej konča. 

Ladislav Troha, osrednji idejni akter Peko kooperative z.o.o. - v uničevanju s strani mafije, ki nam je ukradla državo

P.s.

Izdelke pa si lahko pogledate TUKAJ,

Preden bomo spletne strani, ki ste jih tudi plačali zadružnice in zadružniki ugasnili, ker jih ne mislimo več vzdrževati z lastnim denarjem. Za vedenje, dva osrednja akterja, ki sva tudi življenjska sopotnika z dvema mladoletnima otrokoma in sva naredila največ pri tem projektu, voziva avto Citroen C5, star 18 let in imava v teku izvršbo na stanovanje, ki sva ga kupila z dolgoročnim kreditom leta 2006. In izvršbo na hišo staršev, ki smo jo morali zastaviti v zavarovnaje. Za Božič leta 2018 nam je banka Sberbank d.d. prekinila kreditno pogodbo, to pa zato, ker nisva mogla redno poplačevati celotne mesečne anuitete kredita v švicarskih frankih že od leta 2017. Projekt Peko kooperativa je stekel 2016.  

Tole je v vednost vsem, ki že kričijo kako je Troha ukradel denar zadružnikom. Res noro, da nisem poskrbel za lastno zadnjico, ker smo hoteli narediti nekaj družbeno koristnega. Če bi za Peko kooperativo mediji namesto blatenja naredili pol toliko reklame kot so jo naprimer za zbiranje denarja za malega dečka, kar je sveda pozitivno, bi zbrali nekaj milijonov € in bi lahko tudi za svoje delo in trud dobili plačilo. Je kdo od vas, da bi delal 2 leti in pol zastonj? Bi si morali izplačevati plače in še kaj pa bi naredili čevlje samo na slikah??? Bi bilo tako v redu in bi pač pojasnili, da za razvoj in izdelavo, ki stane, v utečenih  čevljarskih podjetjih za en nov model, med 80.000 in 100.000 evri je pa zmanjkalo? Mi smo do serijske proizvodnje pripeljali 4 modele, da o drugih stavreh od marketinga in promocije niti ne govorimo. 

Srečno Slovenija, hvala za vse!