O NAS

PRI DELU ZA PONOVNI ZAGON PEKA oz. PRI DELU ZA OHRANITEV 113 LET TRADICIJE PEKA SMO NA TAKŠEN ALI DRUGAČEN NAČIN SODELOVALI IN SODELUJEMO - VEČINA PROSTOVOLJNO, BREZ PLAČILA, Z VOLJO IN NAMERO, DA OHRANIMO 113 LET TRADICIJE, ZNANJE IN IZKUŠNJE V PEKU TER ZAPOSLITVE V TEM PODJETJU:

Roman Zalokar - pobudnik peticije za ponovni zagon Peka, mag. Tadeja Tamše - stečajna upraviteljica, Tadej Slapnik - državni sekretar, zadolžen za ljudske pobude in socialno podjetništvo v kabinetu predsednika Vlade RS, mag. Maja Pucelj, mag. Sanela Sinanović, dr. Marjan Špegel, Borut Sajovic - župan občine Tržič, Dušan Bodlaj - podžupan občine Tržič, Robert - Pavšek inž. usnj. pred. tehn., Hedvika Meglič inž. kemijske tehnologije, člani Tržiškega muzeja, osebje Restavracije RAJ iz Tržiča, Jožica Ozimek Berčon, Andreja Repše - udia, Pušenjak Sara, Obradovič Branka, Nataša Meglič, Matjaž Jerala, Jakob Satler, Stane Geč, Milan Krušič, Andrej Bešter, Maja Kolšek, Štefan Perkič, Cotelj Aljaž, Janez Marinko, Samir Šaković, Mateja Lampe Rogač, Sabina Zalar, Marija Križan, Mirko Justin, Janez Bedina starejši, Janez Bedina mlajši, Marko Grašič, Miha Gros, Jasmina Grabrijan, Nevenka Zakrajšek, Tina Zupan, Matevž Toma, Alenka Korun, Petra Mihelič, Franci Gradišek, Beti Pančur, Boris Šinko, Zlatko Kamič, Grega Lang, Sandra Lang, Metka Kristan, Jana Krsnik, Miroslava Geč, Marjeta Žalec, Špela Špehar, Milči Štefe, Marinka Vukota, Vid Meglič, Aljoša Kovačič, Aleksander Petrič, David Zalović, Tanja Zalović. Branko Zalokar, Marjeta Šmid, Karin Bejo, Martin Krajnik, Anja Zakrajšek, Milan Potočnik, Hvale Milena, Berta Klemenčič, Lucija Tišler, Marija Zech, Katarina Matejčič, Dejan Ogrinec, Ladislav Troha in še mnogi drugi, konec koncev vseh 2.832 podpisnikov PETICIJE, ki so za to, da se Peko ponovno postavi na noge. 

 

POSLOVNI NAČRT IN INOVATIVNI POSLOVNI MODEL

Gospod Roman Zalokar s Kozjanskega, član Gibanja OPS, je 19. januarja 2016, ko je slišal preko medijev, da so spravili Peko v stečaj, predlagal, da zaženemo peticijo, ki bo pobuda, da naše tradicionalno čevljarsko podjetje ne bo končalo na smetišču zgodovine z drugimi namerno uničenimi podjetji.

V Gibanju OPS smo pristopili k izdelavi akcijskega načrta za ponovni zagon Peka. Naj poudarimo: vse, kar se je dogajalo v zvezi z aktivnostmi, smo delali PROSTOVOLJKE IN PROSTOVOLJCI v času svojega prostega časa in na lastne stroške, ne da bi nam kdo dal cent. Enostavno nas je gnala želja, da ne propade še eno slovensko podjetje, čut do naše kulturne in gospodarske dediščine ter želja, da dokažemo sebi in drugim, da zmoremo STOPITI SKUPAJ in narediti DOBRO ZA NAŠO SKUPNOST. Ta motiv nas vodi tudi danes, ker verjamemo, da znamo in zmoremo. Preberite več...

 

ZADRUŽNA PRAVILA

Za delovanje zadruge Peko kooperativa smo vzpostavili zadružna pravila v skladu z Zakonom o zadrugah in specifikah, ki jih zahteva inovativni poslovni  model Peko kooperativa. Preberite več...

 

POSTANITE NAŠ SODELAVEC

Poglejte si naša prosta delovna mesta. Preberite več...

Podpri Peko kooperativa

Kliknite na modro polje, da dobite navodila za nakup deležev ali pa samo donacije